Skip links

Infiltraties in gewrichten

Als uw pijnklachten veroorzaakt worden door artrose, kan een infiltratie in het gewricht een oplossing zijn. Vaak wordt eerst een injectie met corticosteroïden geprobeerd in de acute fase. De werking is 2 tot 4 maanden. Bij herhaling van deze infiltraties treden echter ook bijwerkingen op zoals extra slijtage van het kraakbeen.

Een alternatief hiervoor zijn infiltraties met Hyaluronzuur, Platelet Rich Plasma (PRP) en Autologous Protein Solution (nStride®, Zimmer Biomet). Hyualuronzuur is een glucosaminoglycaan dat zich bindt aan water, het is belangrijk voor de hydratatie van weefsels maar ook van gewrichten. Het beschermt het kraakbeen, versoepelt de gewrichten en dient als schokdemping. Een eenmalige injectie werkt gemiddeld tussen de 8 en 12 maanden.

PRP wordt gemaakt uit een kleine hoeveelheid afgenomen bloed van de patiënt. Door de aanwezige bloedplaatjes te concentreren en af te scheiden ontstaat er een bloedplaatjes rijk plasma, oftewel PRP. Bloedplaatjes bevatten groeifactoren die essentieel zijn voor het stimuleren van het genezingsproces. Gemiddeld is het effect tussen de 1 en 2 jaar.

Een infiltratie met Autologous Protein Solution (nStride®) is ontworpen om pijn te verlichten en het evenwicht in het ontstoken gewricht te herstellen door de introductie van hoge niveaus ‘goede’ eiwitten uit uw eigen bloed. Deze ‘goede’ eiwitten kunnen de ‘slechte’ eiwitten blokkeren die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsaandoening in uw gewricht. Tegelijkertijd concentreert nStride APS ook groeifactoren die gunstig zijn voor de gezondheid van uw kraakbeen.

Recent onderzoek laat zien dat 85% van de knie patiënten 3 tot 4 jaar effect heeft van 1 infiltratie met nStride®.

Wilt u meer informatie over deze infiltraties, dan kun u contact opnemen via de contactgegevens op deze website, CostaSpine of via Hospital Ceram in Marbella.