Skip links

Injecties in de knie met hyaluronzuur

Naast de bekende injecties in de knie met corticosteroïden kan ook een injectie met hyaluronzuur worden overwogen. Hyaluron is een product dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het is vooral te vinden in het gewrichtsweefsel en de gewrichtsvloeistof. Dit lichaamseigen hyaluron werkt als smeermiddel en schokdemper in de gewrichtsvloeistof van een gezond gewricht, zoals een kniegewricht. 

Wanneer het kraakbeen in de knie slijt (‘artrose van de knie’) neemt de werking van het eigen hyaluron af. Een injectie met hyaluronzuur kan dan een oplossing zijn. Het doel van de injecties met hyaluronzuur is om de pijn in uw kniegewricht(en) te verminderen. De mate waarin de pijn vermindert en hoe lang die vermindering duurt, verschilt per patiënt. Gemiddeld heeft 60-70% van de patiënten baat bij deze injecties en houdt het effect 6-12 maanden aan. 

De meest gebruikte injectie is Ostenil Plus 20 mg/ml, de spuit bevat standaard 2 ml en is verkrijgbaar bij de apotheek of online. Er worden 3 injecties gegeven met een interval van 2 weken.  

Wilt u deze behandeling proberen, dan kunt u een afspraak maken voor een consult in Marbella of Utrecht.